Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou maandag 1 april 2019

blijf verwonderd!

ma 1 apr. - 10:20

Een kunstwerk is meer dan een esthetische ervaring. En daarom moeten we ons ook niet de vraag stellen of we het mooi of lelijk vinden. Filosoof Thijs Lijster vertelt in Pompidou hoe hij naar kunst kijkt.
Kunst, dat is gewoon een andere manier van denken, volgens filosoof Thijs Lijster

'Denken door kunst', dat is waar Thijs Lijster voor pleit in zijn nieuwe essaybundel 'Kijken, proeven, denken. Essays over kunst, kritiek en filosofie '.

Lijster doceert kunst- en cultuurfilosofie in Groningen. In Nederland maakte hij grote indruk met zijn bundel 'De grote vlucht inwaarts'. Daarin stelde hij dat onze maatschappij lijdt onder collectief narcisme.

We hebben duidelijk nood aan een nieuwe manier van denken en redeneren. Kunnen kunstenaars ons de weg wijzen? Dat onderzoekt Thijs Lijster via het werk van fotografe Marijke van Warmerdam, performancekunstenares Marina Abramovic, beeldend kunstenaar Damien Hirst en vele anderen.

De boeken van Thijs Lijster verschijnen bij De Bezige Bij.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet