Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou maandag 11 mei 2020

kunst & cultuur

ma 11 mei - 8:00

Chantal Pattyn praat met schrijver Alfred Birney over zijn nieuwe roman, en met filosoof Tim Christiaens over de Italiaanse filosoof Giorgio Agamben.
Alfred Birney schreef een vervolg op zijn succesvolle roman 'De tolk van Java'

Alfred Birney voert in zijn nieuwe roman 'In de wacht' opnieuw zijn alter ego Alan Noland op, het personage dat ook al opdook in 'De tolk van Java'. In het nieuwe boek wacht Alan Noland op een operatie in het ziekenhuis en fulmineert er op los. Niets en niemand wordt ontzien, ook hijzelf niet. 'In de wacht' verscheen bij De Geus.

De Italiaanse filosoof Giorgio Agamben mengde zich naar aanleiding van covid-19 in het publieke debat. In de Italiaanse krant 'Il Manifesto' schreef hij dat de overheid ten onrechte de noodtoestand uitroep. Volgens hem maakten ze misbruik van de angst voor het coronavirus om een aanval op de burgerlijke vrijheid in te zetten. Wat bedoelt Agamben precies? We vragen het aan filosoof Tim Christiaens.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet