Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou maandag 14 oktober 2019

kunst & cultuur

vr 11 okt. - 8:39

Nicky Aerts praat met schrijver Bart Moeyaert en theaterregisseur Sarah Moeremans. Jeroen Laureyns is terug uit Londen, waar hij een grote tentoonstelling over beeldhouwer Antony Gormley zag.
Een topjaar voor Bart Moeyaert: de Astrid Lindgren Memorial Award èn een nieuwe dichtbundel

Bart Moeyaert sleepte dit voorjaar de Astrid Lindgren Memorial Award in de wacht, zeg maar de Nobelprijs voor Jeugdliteratuur. En nu verschijnt er een nieuwe dichtbundel, eentje waarin de tijd door de vingers glipt. Helium is verschenen bij Querido.

De Vlaamse theaterregisseur Sarah Moeremans was de voorbije jaren vooral in Nederland aan de slag. Maar nu komt ze naar NT Gent, en neemt er samen met regisseur Joachim Robbrecht de theaterklassieker Rijgen van Arthur Schnitzler onder handen.

In 2003 plaatste de Britse beeldhouwer Antony Gormley honderd gietijzeren beelden op het strand van De Panne. Een iconisch beeld. Nu loopt er in de Royal Academy in Londen een overzichtstentoonstelling van de kunstenaar. Jeroen Laureyns ging kijken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet