Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou maandag 16 maart 2020

kunst & cultuur

ma 16 mrt. - 6:00

De opmars van het coronavirus heeft zware gevolgen voor de culturele sector. Musea moeten de deuren sluiten, concerten en voorstellingen worden afgelast. Nicky Aerts praat met enkele gedupeerden.
Beeld van de voorstelling 'Moby Dick, at last Queequeg speaks' in een regie van Gorges Ocloo

De Nationale Veiligheidsdienst heeft verregaande maatregelen opgelegd om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dijken. Zo worden alle culturele evenementen geannuleerd.

Nog voor het zover die maatregelen gecommuniceerd werden, had Jerry Aerts al besloten om alle activiteiten in deSingel op te schorten. Hij was, net als vele collega's in de culturele sector, ongerust geworden na de aanbevelingen van virologen in de media.

Maar bij de tijdelijke sluiting van een culturele instelling komt heel wat kijken. Er moeten oplossingen gezocht worden voor artiesten en personeel, er moeten maatregelen genomen worden om ziekte in de ploeg op te vangen en er worden heel wat inkomsten mislopen. Jeroen Vanacker van Concertgebouw Brugge en Franky Devos van Vooruit kunnen ervan meespreken.

Voor kunstenaars zijn de gevolgen catastrofaal. Vorige week had normaal gezien de muziektheatervoorstelling 'Moby Dick, at last Queequeg speaks' van Lod in première moeten gaan. Regisseur Gorges Ocloo werkte jaren aan de voorstelling. Alles was net af, toen bleek dat de première niet zou kunnen doorgaan. De voorstelling hernemen op een ander moment blijkt niet zo evident.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet