Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou maandag 20 januari 2020

kunst & cultuur

vr 17 jan. - 9:52

Wat kan Winnie Mandela voor ons betekenen? Chantal Pattyn praat erover met Junior Mthombeni en Tutu Puoane. En er beweegt wat in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Een gesprek met Alexandra De Poorter, algemeen directeur a.i.
Negen vrouwelijke performers met Afrikaanse roots gaan op zoek naar de erfenis van Winnie Mandela

Winnie Mandela was een icoon in de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika. Ze was ook omstreden. De voorstelling 'Dear Winnie' in KVS brengt een andere kijk op Winnie Mandela. Aan het woord zijn regisseur Junior Mthombeni, zelf zoon van een ANC-verzetsstrijder, en negen vrouwelijke performers uit de Afrikaanse diaspora, onder wie zangeres Tutu Puoane.

De Koninklijke Musea voor Kunst & Geschiedenis hebben woelige jaren achter de rug. De erbarmelijke staat van het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark kwam regelmatig in het nieuws. Het Chinees Paviljoen en de Japanse Toren moesten sluiten. Hoe ziet de toekomst eruit, nu het Chinees paviljoen en de Japanse Toren door de Brusselse regering beschermd werden? Het ontbreekt de komende jaren niet aan grote projecten. Tegen 2022 moet de waardevolle wintertuin van Victor Horta gerestaureerd zijn. Een gesprek met Alexandra De Poorter, algemeen directeur a.i. van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, dringt zich op.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet