Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou maandag 30 september

blijf verwonderd!

do 26 sep. - 9:59

Roderik Six schreef een nieuwe roman, 'Volt'. Frie Leysen wordt met een EFFE lifetime achievement award beloond voor haar carrière als festivaldirecteur. En Jeroen Laureyns ging voor ons kijken naar de expo van Younes Baba in MuZee.
Volt

Vier jaar na zijn alom goed onthaalde roman 'Val', brengt auteur Roderik Six een nieuw boek uit, 'Volt', een dystopische toekomstparabel over een tropisch eiland waar de financiële elite zich na de onvermijdelijke wereldbrand verschanst.

Frie Leysen richtte in 1994 samen met Guido Minne het Kunstenfestivaldesarts op en liet het uitgroeien tot een een internationale referentie voor hedendaagse podiumkunsteneen internationale referentie voor hedendaagse podiumkunsten. Vanaf 2006 zette ze haar schouders onder tal van internationale projecten, zo was ze onder meer te vinden als artistiek leider, curator of adviseur bij Theater der Welt, de Berliner Festspiele en Meeting Points. Zo speelde ze een rol in de internationale kunstwereld. Reden genoeg voor de European Festivals Association om haar te belonen met een lifetime achievement. 

En in MuZee loopt een tentoonstelling van Younes Baba-Ali. Hij houdt er van de kijker in zijn installaties te confronteren met de taboes die we doorgaans liever blindelings aan ons voorbij laten gaan. Zoals de vraag: wie is ‘migrant’ en wat betekent het om ergens ‘thuis’ te zijn? Jeroen Laureyns ging kijken. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet