Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou maandag 4 mei 2020

kunst & cultuur

do 30 apr. - 18:24

De tentoonstelling 'Van Eyck. Een optische revolutie' moest de deuren sluiten. Maar niet getreurd: het KIK publiceerde een lijvig werk over de restauratie van de buitenluiken van het Lam Gods. Chantal Pattyn praat met hoofdrestauratrice Hélène Dubois en met Bart Fransen van het KIK.
Het centrale paneel van het Lam Gods

Vier jaar lang werkte een multidisciplinair team van het Koninlijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) aan het onderzoek en de restauratie van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck

Tijdens de restauratie werden overschilderingen weggehaald en nam de kennis over het veelluik toe. De restauratoren van het Lam Gods schrijven hun ontdekkingen neer in een stevige wetenschappelijke publicatie: 'The Ghent Altarpiece. Research and conservation of the exterior'. 

Chantal Pattyn praat met Hélène Dubois, die de restauratie van het Lam Gods leidde, en met Bart Fransen, die de publicatie coördineerde.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet