Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou maandag 8 juni 2020

kunst & cultuur

vr 5 jun. - 11:43

Nicky Aerts praat met Frederik Willem Daem over zijn roman 'Tekens van leven', een toogverhaal. Catherine Vuylsteke brengt 'De straat' van de Afro-Amerikaanse schrijfster Ann Petry mee. Elise Dupré trok naar de tentoonstelling van Thao Nguyen Phan in Wiels.
Vijf jaar na zijn bekroonde verhalenbundel pakt Frederik Willem Daem uit met een roman

Frederik Willem Daem schreef jaren op café en observeerde er de biotoop van tooghangers, pooltafels en Long Island Ice Tea. Daaruit groeide zijn eerste roman, 'Tekens van leven', verschenen bij De Bezige Bij.

De Amerikaanse schrijfster Ann Petry debuteerde in 1946 met 'De straat'. Daarin beschrijft ze het harde leven van een alleenstaande, zwarte moeder in Harlem. De Nederlandse vertaling is nu uit bij Atlas Contact. Catherine Vuylsteke las het boek.

In video's en schilderijen haalt Thao Nguyen Phan poëtische herinneringen op aan de geschiedenis van haar thuisland, Vietnam. Haar werk is nu te zien in Wiels. Elise Dupré ging kijken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet