Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou maandag 9 maart 2020: live op 'Tussen hemel en aarde’

kunst & cultuur

vr 6 mrt. - 11:26

Na 35 jaar is de restauratie aan de Sint-Pieterskerk in Leuven afgerond. M Leuven cureert in de kerk een permanente tentoonstelling met Vlaamse topstukken. De blikvangers zijn de twee belangrijkste werken van de 15de-eeuwse Vlaamse meester Dieric Bouts. Chantal Pattyn gaat live vanuit M Leuven.
Dirk Bouts, Het laatste avondmaal

Dieric Bouts was één van de belangrijkste Vlaamse Primitieven. De Nederlandse kunstschilder kwam naar Leuven en was er tot aan zijn dood actief. Hij schilderde er onder andere zijn belangrijkste meesterwerken, ‘Het laatste avondmaal’ en ‘De marteling van de heilige Erasmus’.

Beide werken zijn opnieuw te zien in de Sint-Pieterskerk in Leuven, waarvoor ze oorspronkelijk gecreëerd werden. De kerk werd de voorbije 35 jaar intensief gerestaureerd. Er vinden nog altijd erediensten plaats, maar de Sint-Pieterskerk is ook een museum waar Vlaamse topstukken getoond worden.

Om het verhaal van de kunstschatten van de kerk in hun historische context te vertellen, werkte M een innovatieve digitale beleving uit: ‘Tussen Hemel en Aarde – Beleef Het Laatste Avondmaal van Bouts’.

Chantal Pattyn praat erover tijdens een live-uitzending van Pompidou in M Leuven, met M-conservator Peter Carpreau, restauratrice Linda Temmink en collega Mark Janssens.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet