Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op dinsdag 13 maart 2018

kunst & cultuur

ma 12 mrt. - 2:09

Chantal Pattyn praat met Toon Fret en Koenraad Hofman over 25 jaar Oxalys. Slaviste Lien Verpoest brengt werk van Svetlana Alexijevitsj mee en Greet Van Thienen stelt filosoof Timothy Morton voor.

Kamermuziekensemble Oxalys bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd op het Klarafestival. Chantal Pattyn blikt met Toon Fret en Koenraad Hofman terug op de voorbije 25 jaar en vooruit naar de toekomst.

De Wit-Russische journaliste Svetlana Alexijevitsj kreeg in 2015 de Nobelprijs Literatuur. In haar boeken laat ze verschillende stemmen aan het woord over de grote politieke gebeurtenissen in Rusland. De meest uiteenlopende opinies komen aan bod. Uitgeverij De Bezige Bij brengt sinds een paar jaar haar boeken uit in Nederlandse vertaling. Onlangs verscheen 'De laatste getuigen', waarin Russen vertellen over hun kindertijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Slaviste Lien Verpoest las het boek.

Greet Van Thienen stelt de Britse denker Timothy Morton voor. In 'Duistere ecologie' verknoopt hij het denken over ecologie met zijn achtergrond in literatuur en kunstgeschiedenis. Het boek verscheen bij Boom Filosofie.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet