Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op dinsdag 22 mei 2018

kunst & cultuur

di 22 mei - 2:00

Chantal Pattyn praat met Annelies Verbeke en met Pepijn Kennis van Toestand. Pieter T'Jonck zag Alexandra Pirici in Kanal, tijdens Kunstenfestivaldesarts.

Ze krijgen steeds meer kritiek over zich heen: de witte mannen van middelbare leeftijd, die een bevoorrechte positie hebben en dat voor vanzelfsprekend aannemen. Om hen draait de nieuwe voorstelling van Wunderbaum, 'Daar gaan we weer (white male privilege', waarvoor Annelies Verbeke de tekst schreef. De voorstelling is te zien in Monty.

Toestand probeert leegstaande gebouwen en vergeten terreinen een nieuwe toekomst te geven door er socio-culturele activiteiten te plannen. Dat leverde de vereniging in 2016 de Ultima voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk op. In het boek 'Leegstond' brengen ze hun ervaringen van de voorbije zes jaar samen. We praten erover met Pepijn Kennis.

De Roemeense Alexandra Pirici creëert performances in museale ruimtes. Op vraag van Kunstenfestivaldesarts brengt ze haar voorstelling Co-natural in Kanal - Centre Pompidou. Pieter T'Jonck ging kijken.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet