Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op dinsdag 25 september 2018

kunst & cultuur

ma 24 sep. - 1:00

Johan de Boose over zijn nieuwe roman 'Het vloekhout', Dirk Imhof over 'Baroque Book Design' in Museum Plantin-Moretus en Elisa De Wyngaert over 'Soft? Tactiele dialogen' in het Maurice Verbaet Center. En ondertussen ook in de podcast-versie.

Johan de Boose reist in 'Het vloekhout' door tweeduizend jaar Europese geschiedenis, in het kielzog van een magisch stuk hout. Het werd gebruikt voor de kruisiging van Jezus en kwam in de loop der jaren in de meest uiteenlopende omgevingen terecht: van orthodoxe monniken tot de Russische communisten. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

Het Modemuseum in Antwerpen is gesloten voor renovatie, maar ondertussen zit curator Elisa De Wyngaert niet stil. In het Maurice Verbaet Center gaat ze op zoek naar de rol van textiel in de hedendaagse kunstwereld, met de tentoonstelling 'Soft? Tactiele Dialogen'.

Het stadsfestival Antwerpen Barok is klaar voor een tweede luik. In het Museum Plantin-Moretus opent Baroque Book Design, een blik op de ontwikkelingen van het boek in de tijd van Rubens. Curator Dirk Imhof komt langs.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet