Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op dinsdag 28 maart

kunst & cultuur

di 28 mrt. - 15:00

Chantal Pattyn praat met Sophie Lauwers over Yves Klein, te zien in Bozar. Theatermakers Bosse Provoost en Geert Belpaeme komen langs over hun nieuwe voorstelling in Vooruit en Catherine Vuylsteke trok naar 'Goede Hoop' in het Rijksmuseum.

Bozar brengt een overzicht van de Franse kunstenaar Yves Klein, bekend van de ultramarijnblauwe monochromen maar ook één van de pioniers van de performancekunst. Een gesprek met Sophie Lauwers, hoofd tentoonstellingen bij Bozar.

Theatermaker Bosse Provoost viel op Theater aan Zee in de prijzen met de voorstelling Moore Bacon! Daaruit groeide theatergezelschap 'de polen', waarin hij o.a. samenwerkt met Geert Belpaeme. In Vooruit brengen ze hun nieuwe voorstelling 'The Act of Dying'.

Met 'Goede Hoop' blikt het Rijksmuseum terug op 400 jaar Zuid-Afrikaanse geschiedenis en heeft daarbij ook ruime aandacht voor de gevolgen van het Nederlandse kolonialisme. Catherine Vuylsteke ging kijken. 

 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet