Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou op dinsdag 7 februari

kunst & cultuur

ma 6 feb. - 5:00

Kurt Van Eeghem praat met Josse De Pauw en Sophie De Schaepdrijver over de nieuwe Lod-productie 'De Helden' en fileert met Joop Daalmeijer het cultuurbeleid in de Lage Landen.

Wat is een held? Bestaan ze wel? En loont datgene waarvoor ze bereid zijn hun leven te geven wel de moeite? Josse De Pauw gaat in 'De Helden' op zoek naar een hedendaagse definitief van heldendom, en kreeg daarvoor de hulp van historica Sophie De Schaepdrijver. Een productie van Lod en KVS, met muziek van Dominique Pauwels.

Het Vlaams-Nederlands huis deBuren onderzoekt het cultuurbeleid in de Lage Landen. Hoe gaan beide landen om met schaarse middelen, hoe zien ze de toekomst en wat kunnen we van elkaar leren? Minister van Cultuur Sven Gatz gaat er op 7 februari over in gesprek met Joop Daalmeijer, tot voor kort voorzitter van de Nederlandse Raad voor Cultuur die het Nederlandse parlement adviseert over subsidies en beleid.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet