Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op donderdag 16 februari

kunst & cultuur

wo 15 feb. - 13:57

Chantal Pattyn praat met architect Tom Van Malderen over 'Malta, land of sea' in Bozar. Gaea Schoeters en Annelies Van Parys werken aan een nieuwe muziektheatervoorstelling en Koen Van Synghel zag in het VAI de retrospectieve over het architectenduo De Smet Vermeulen.

In 60 werken van de Prehistorie tot nu gaat Bozar op zoek naar de culturele identiteit van Malta, op dit moment voorzitter van de Raad van de Europese Unie. De tentoonstelling 'Land of sea' werd vormgegeven door architect Tom Van Malderen, die zelf al jaren in Malta woont.

Schrijfster Gaea Schoeters zag in een recent teruggevonden theatertekst van William Shakespeare een parallel met vandaag: veel is er niet veranderd in onze omgang met vluchtelingen en al wie anders is. In de Transparant-productie 'Het Kanaal' verbindt ze het verhaal van een vluchteling met dat van een transseksuele vrouw. Annelies Van Parys zette dat om in een reeks liederen voor sopraan en gitaar/luit.

Het VAI brengt een overzicht van het werk van architecten Henk De Smet en Paul Vermeulen. Koen Van Synghel ging kijken.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet