Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op donderdag 19 oktober

kunst & cultuur

ma 16 okt. - 8:50

Nicky Aerts praat met Vincent Stuer en Valentijn Dhaenens over de theatervoorstelling Onbezongen. Ger Groot las Sartre en Jeroen Laureyns zag Rachel Whiteread in Londen.

Acteur Valentijn Dhaenens verwerkte jaren geleden zijn fascinatie voor redevoeringen in de monoloog 'Degrotemond'. Speechwriter Vincent Stuer zag hem aan het werk, en bood aan een nieuwe monoloog voor Dhaenens te schrijven. In 'Onbezongen' komen de drijfveren, talenten en zwakke punten van de homo politicus naar boven. De voorstelling gaat in première in KVS en trekt daarna op tournee.

Moeten we filosoof Jean-Paul Sartre stilaan naar de geschiedenisboeken verwijzen of is zijn werk nog altijd relevant? Een kleine vijftig jaar na mei '68 brengt Meulenhoff één van Sartres romans opnieuw uit: 'De teerling is geworpen'. Filosoof Ger Groot is goed thuis in zijn werk en las het boek na jaren nog eens terug.

De Britse beeldhouwster Rachel Whiteread was de eerste vrouw die de Turner Prize won. Tate Britain brengt een overzicht van haar carrière, die ondertussen al 25 jaar beslaat. Een toptentoonstelling, volgens Jeroen Laureyns.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet