Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op donderdag 22 februari 2018

kunst & cultuur

vr 16 feb. - 11:28

Nicky Aerts praat met Martin Germann over de Iraakse kunstenaar Hiwa K, te zien in SMAK. Schrijvers Heleen Debeuckelaere en Melat Nigussie werkten mee aan de veelbesproken bundel 'Zwart' en Korneel Hamers vertelt meer over 'Slapend rijk', de nieuwe voorstelling van Skagen.

SMAK brengt een overzicht van de Iraaks-Koerdische kunstenaar Hiwa K, die in Duitsland woont en werkt. In zijn videowerken en installaties werkt hij rond het vluchtelingenbestaan en de recente geschiedenis. Curator Martin Germann stelt zijn werk voor.

Voor de bundel 'Zwart', verschenen bij Atlas Contact, verzamelden Vamba Sherif en Ebissé Rouw teksten van auteurs uit Vlaanderen en Nederland. Hun werk is uiteenlopend, het enige wat hen bindt is dat ze wortels in Afrika hebben. Twee Afro-Europese schrijfsters komen langs: Heleen Debeuckelaere en Melat Nigussie.

In de roman 'Ons soort mensen' vertelde de Duitse schrijfster Juli Zeh over het ingeslapen dorp Unterleuten, dat in rep en roer komt te staan wanneer er besloten wordt om windmolens te plaatsen. Skagen bewerkte het boek tot een theaterstuk, 'Slapend Rijk', dat op 1 maart 2018 in première gaat in De Studio. We praten erover met Korneel Hamers.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet