Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou op donderdag 26 april 2018

kunst & cultuur

ma 23 apr. - 2:00

Nicky Aerts praat met Willem Jan Renders over Russische avant-gardekunst in Centre Pompidou, en met Filip Dujardin over zijn ingreep voor Concertgebouw Brugge. Carl De Keyzer reageert op de dood van Magnum-fotograaf Abbas.

Wat gebeurde er in de jaren na de revolutie van 1917 in de Russische kunstwereld? Een tentoonstelling in het Centre Pompidou laat zien dat de grote vernieuwingen zich niet afspeelden in de metropolen, maar aan de academie van Vitebsk. Drie sleutelfiguren speelden daarin een rol: Marc Chagall, El Lissitzky en Kasimir Malevitch. Willem Jan Renders is co-curator van de tentoonstelling.

Architectuurfotograaf Filip Dujardin is bekend om zijn montages waarin hij fictieve bouwwerken enlandschappen creëert. Nu gaat hij een stap verder, en bouwt hij bakstenen installaties tegen de betonnen wanden van het Concertgebouw in Brugge.

De Iraanse Magnum-fotograaf Abbas is overleden. Carl De Keyzer heeft hem goed gekend en blikt terug op zijn leven en oeuvre.

Luister op donderdag 26 april om 17 uur via Klara, klara.be, de Klara-app of via podcast!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet