Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op donderdag 8 februari 2018

kunst & cultuur

do 8 feb. - 16:00

Nicky Aerts praat met Chantal De Smet over Fernand Léger. Catherine Vuylsteke blikt vooruit naar Anima en Sam Steverlynck zag werk van Saâdane Afif in Wiels.

Bozar brengt een overzicht van het werk van de Franse kunstenaar Fernand Léger. De kunstenaar was van vele markten thuis, en die veelzijdigheid staat centraal op de tentoonstelling. Kunsthistorica Chantal De Smet kent het werk van Léger goed en ging kijken.

Anima zet elk jaar de animatiefilm in de kijker. In sommige landen is animatiefilm een manier om taboe-onderwerpen aan te kaarten bij een volwassen publiek. Daarvan zijn op het festival ook enkele goede voorbeelden te zien, zoals de Iraanse film Tehran Taboo. Catherine Vuylsteke blikt vooruit.

Wiels brengt een overzicht van de Franse kunstenaar Saâdane Afif. Hij bedient zich van populaire cultuurvormen, zoals muziek, om mensen bij elkaar te brengen. Er vinden dan ook een paar muzikale jamsessies plaats tijdens de tentoonstelling. Sam Steverlynck neemt een kijkje.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet