Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou op maandag 11 december

kunst & cultuur

ma 11 dec. - 3:37

Chantal Pattyn duikt in de Nederlandstalige literatuurgeschiedenis met het journalistieke werk van Willem Elsschot en een heruitgave van de schrijvende onderwijzer Theo Thijssen. Ook architecten Paul en Johannes Robbrecht komen langs, want deze week wordt 'An Architectural Anthology' voorgesteld in Bozar.

Door overvloedige sneeuwval raakte onze gast Stefan Van den Bossche niet op tijd op VRT. Het aangekondigde gesprek over zijn biografie van Herman Teirlinck, 'Ge zijt zoveel mensen geweest', wordt uitgesteld naar januari 2018.

Wel aanwezig zijn architecten Paul en Johannes Robbrecht, want bij Mercatorfonds verschijnt een oeuvrecatalogus van architectenbureau Robbrecht & Daem, 'An Architectural Anthology'.

Kort na de Eerste Wereldoorlog werkte Willem Elsschot een paar jaar als correspondent voor de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Die artikels zijn weinig bekend maar werden door bloemlezers C.J. Aarts en M.C. van Etten bijeengebracht in de bundel 'Van onzen correspondent', verschenen bij Polis. We gaven het te lezen aan Willem Bongers-Dek, adjunct-directeur van het Vlaams-Nederlands huis de Buren en een groot liefhebber van Elsschot.

Uitgeverij Van Oorschot haalt het werk van Theo Thijssen van onder het stof. De rebelse onderwijzer uit Amsterdam schreef columns, verhalen en romans waaronder 'Kees de jongen'. Christophe Vekeman las het boek.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet