Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op maandag 11 juni 2018

kunst & cultuur

ma 11 jun. - 4:00

Chantal Pattyn praat met kunstenaar Jim Campers, heeft het met Luc Devoldere over de Napolitaanse filosoof Giambattista Vico en met Christophe Vekeman over natuurbeschermer John Muir.

Is er een andere toekomst denkbaar? Eentje zonder technologie, eentje waarin contact met de natuur voorop staat? Jim Campers zoekt het uit met twee fotoreeksen in M Leuven.

De Schot John Muir verhuisde halverwege de negentiende eeuw als kind naar de VS en raakte er in de ban van het indrukwekkende landschap. Later werd hij de drijvende kracht achter de oprichting van de nationale parken Sequoia en Yosemite. Zijn liefde voor de natuur blijkt ook uit 'In de wildernis', dat door Van Oorschot nu ook in het Nederlands wordt uitgegeven. Christophe Vekeman las het boek.

De Napolitaanse filosoof Giambattista Vico werd door tijdgenoten voor gek versleten, maar inspireerde later filosofen als Nietzsche, Hegel en Sloterdijk. Mark Blaisse schreef daarover het boek 'Het orakel van Napels', verschenen bij Balans. Luc Devoldere las het boek.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet