Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op maandag 13 februari

kunst & cultuur

vr 10 feb. - 2:16

Chantal Pattyn praat met Rudi Meulemans over zijn nieuwe boek. Christophe Vekeman brengt Boris Vian mee en Jeroen Laureyns zag nieuw werk van Gerhard Richter.

Rudi Meulemans volgt in het boek 'Voorbij de grenzen' (Hollands Diep) het spoor van de Amerikaanse schrijver Glenway Wescott. Dat levensverhaal brengt hem langs de literaire en artistieke kringen in de VS voor en na de Tweede Wereldoorlog, want Wescott had in zijn vriendenkring coryfeeën als Truman Capote, Isadora Duncan of E.M. Forster.

Gerhard Richter, boegbeeld van de naoorlogse schilderkunst, is 85 geworden. Dat viert het Ludwig Museum in Keulen met een grote tentoonstelling waarop verrassend nieuw werk te zien is: kleurrijke, abstract beelden. Jeroen Laureyns ging kijken.

Christophe Vekeman las twaalf absurde verhalen van Boris Vian in 'De man die van het Empire State Building sprong en andere verhalen' (Uitgeverij Vleugels).

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet