Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op maandag 15 oktober 2018

kunst & cultuur

do 11 okt. - 3:01

Nicky Aerts praat met Rachida Lamrabet over haar nieuwe roman. Catherine Vuylsteke trok naar de tentoonstelling over Madagascar in Musée du Quai Branly en Dirk De Schutter verdiepte zich in de Duitse filosofie tijdens het interbellum.

In 'Vertel het iemand' brengt Rachida Lamrabet het verhaal van een jonge Berber die tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het Franse front vecht. In zijn dagboeken getuigt hij over de oorlogsgruwel en het racisme dat hij ervaart. Het boek verscheen bij Polis.

Op het eiland Madagascar ontstond door opeenvolgende immigratiegolven een eigen cultuur. Het Musée du Quai Branly in Parijs wijdt er dit najaar een reusachtige tentoonstelling aan. Catherine Vuylsteke ging kijken.

Wolfram Eilenberger wekt in 'Het tijdperk van de tovenaars' een bijzonder decennium in de Westerse filosofie tot leven. Tijdens het interbellum drukten vier Duitse filosofen hun stempel op het denken: Walter Benjamin, Martin Heidegger, Ludwig Wittgenstein en Ernst Cassirer. Filosoof Dirk De Schutter las het boek, dat verscheen bij De Bezige Bij.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet