Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op maandag 19 december

kunst & cultuur

ma 19 dec. - 14:18

Kurt Van Eeghem verdiept zich in het oosterse denken met Henk Oosterling. Christophe Vekeman brengt een klassieker van Herman Melville mee en Heleen Debruyne las een lijvig boek van historicus Richard J. Evans over de 19de eeuw.

Filosoof Henk Oosterling beoefende jarenlang de vechtsport Kendo, trok regelmatig naar Japan en raakte steeds meer in de ban van oosterse filosofie. In 'Waar geen wil is, is een weg' (uitgeverij Boom Filosofie) doet hij niet alleen zijn persoonlijke relaas, maar bekijkt hij hoe Oosterse en Westerse denkers elkaar fascineren en inspireren.

Heleen Debruyne leest 'De eeuw van de macht: Europa 1815-1914' (uitgeverij Hollands Diep). Daarin buigt Richard J. Evans zich over de 19de eeuw, een wervelend tijdperk voor Europa. Er ontstonden nieuwe landen, nieuwe sociale verhoudingen en nieuwe technologieën.

Christophe Vekeman brengt een klassieker van Herman Melville mee: 'De klerk Bartleby, een verhaal van Wall Street' (uitgeverij Athenaeum). 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet