Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou op maandag 20 maart

kunst & cultuur

ma 20 mrt. - 7:10

Chantal Pattyn duikt in het leven van Arnold Schönberg met Hof van Eede. Jeroen Laureyns trekt naar Otto Dix in Düsseldorf en Els Snick las een monumentale turf van meer dan 1200 bladzijden.

In Vanish Beach brengt Hof van Eede het verhaal van Arnold Schönberg, de vader van de atonale muziek. Na de opkomst van het nazisme zei hij het Europese cultuurleven noodgedwongen vaarwel. Hij leefde in ballingschap in de VS maar voelde zich er nooit helemaal thuis. Dat is voor Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede het vertrekpunt van een verhaal over identiteit en culturele achtergrond, te zien op het Klarafestival.

Ook het werk van schilder Otto Dix was in het nazi-tijdperk weinig geliefd, maar in tegenstelling tot Arnold Schönberg bleef hij in Duitsland wonen en koos er voor een leven onder de radar. In K20 in Düsseldorf loopt een overzichtstentoonstelling, en Jeroen Laureyns ging kijken.

Els Snick las een turf die in Duitsland bijzonder goed ontvangen werd. In 'Het Achtste Leven' (Atlas Contact) beschrijft Nino Haratischwili een Georgische familie in zes generaties. Ook de woelige geschiedenis van Oost-Europa trekt voorbij.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet