Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op maandag 20 november

kunst & cultuur

vr 17 nov. - 13:39

Nicky Aerts praat met Björn Schmelzer van Graindelavoix, met fotografe Bieke Depoorter en met historica Sarah Heynssens.

Graindelavoix heeft een nieuwe CD uit met muziek van de 16de-eeuwse componist Cipriano de Rore. Na releaseconcerten in het Louvre in Parijs en het Muziekgebouw in Amsterdam plant Björn Schmelzer nu vier avonden rond de 'hongerkunstenaar' in het Vleeshuis.

Historica Sarah Heynssens verdiepte zich in het lot van de buitenechtelijke kinderen van Belgische kolonialen in Rwanda en Burundi. Aan de vooravond van de onafhankelijkheid werden ze overgebracht naar België. Hun verhaal is te lezen in 'De kinderen van Save', verschenen bij Polis.

Fotografe Bieke Depoorter trok naar Egypte in 2011 toen de Arabische Lente losbarstte. Ze overnachtte bij mensen die ze op straat ontmoette. In 2017 ging ze terug en legde ze haar werk voor aan de Egyptenaren.  Hun commentaren zijn te zien op de tentoonstelling 'As it may be' in Fotomuseum Den Haag en in het gelijknamige boek, verschenen bij Hannibal.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet