Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op maandag 28 november

kunst & cultuur

ma 28 nov. - 6:15

Kurt Van Eeghem praat met regisseur Peter Brosens en schrijfster Jo Govaerts. Christophe Vekeman brengt het nieuwe boek van Edna O'Brien mee.

In 'King of the Belgians' moet de fictieve Belgische koning Nicolaas III abrupt een staatsbezoek onderbreken om zijn land te redden. Dat is het begin van een absurde tocht langs de Balkanroute. De nieuwe film van Peter Brosens en Jessica Woodworth werd enthousiast ontvangen op het Filmfestival van Venetië en loopt vanaf 30 november in de Belgische bioscopen.

Het leven van tapijtwever Jan Yoors leest als een sprookje. Hij groeide op in een onconventioneel gezin, als zoon van glasraamontwerper Eugène Yoors en dichteres Magda Peeters. Als 12-jarige ging hij de hort op met een groep zigeuners. Na de oorlog bouwde hij een nieuw leven uit in New York en nam het op voor de minderheden in de stad. In 'Kunstenaar met een zigeunerhart' (uitgeverij Houtekiet) gaat Jo Govaerts op zoek naar de realiteit achter de mythe en doorploegde daarvoor tal van archieven.

Christophe Vekeman brengt 'De rode stoeltjes' mee (De Bezige Bij), een nieuwe roman van Edna O'Brien waarin een oorlogscrimineel uit de Balkan een Iers dorpje op z'n kop zet.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet