Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op maandag 4 juni 2018

kunst & cultuur

ma 4 jun. - 3:36

Chantal Pattyn praat met Hans Op De Beeck en Mo Vandenberghe over The Wunderkammer Residence die ze samen creëerden. Kunstenaar Bie Michels vertelt over haar tentoonstelling in Argos en Patrick Lateur brengt een bloemlezing van Anton van Wilderode mee.

Op vraag van Museum Dhondt-Dhaenens verbouwde Hans Op de Beeck een villa langs de Leie. Hij kreeg daarvoor de hulp van architect Mo Vandenberghe. The Wunderkammer Residence herbergt de bibliotheek van Jan Hoet en biedt kunstenaars, onderzoekers en auteurs een werkplek.

Kunstenaar Bie Michels trok naar Madagascar en werkte er samen met kunstenaars en ambachtslui. Daaruit groeide een video-installatie en een monumentale bakstenen sculptuur, momenteel te zien in Argos.

Deze maand is het honderd jaar geleden dat priester-dichter Anton van Wilderode geboren werd, en twintig jaar geleden dat hij stierf. Patrick Lateur koos 100 gedichten uit zijn oeuvre voor de bundel 'Weemoed mijn wereld', verschenen bij uitgeverij P. Tom Lanoye zat bij de dichter in de klas, en graaft in zijn herinneringen.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet