Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou op maandag 5 februari 2018

kunst & cultuur

vr 2 feb. - 0:23

Chantal Pattyn praat met choreograaf Benjamin Vandewalle. Hildegard De Vuyst stelt het Under Construction Festival voor en antropologe Bambi Ceuppens bezocht de nieuwe tentoonstelling in Extra City over de omgang met koloniale monumenten.

Hildegard De Vuyst werkt als dramaturge bij Les Ballets C. de la B. en het Festival de Marseille. Sinds 2004 reist ze regelmatig naar de Palestijnse gebieden en coördineert er ook een Performing Arts Summer School voor jonge Palestijnse podiumkunstenaars. In Gent organiseert ze het Under Construction Festival, dat samenwerking tussen Palestijnse en Vlaamse kunstenaars organiseert. 

Choreograaf Benjamin Vandewalle studeerde aan P.A.R.T.S. en maakte al indruk met locatievoorstellingen als Birdwatching en Walking The Line. Nu creëert hij in de LOD Studio Common Ground, een voorstelling met dansers van Platform-K, een werkplek voor professionele dansers met een beperking.

Op de tentoonstelling 'On monumental silence' in Extra City werkt de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama rond monumenten uit de koloniale tijd. Antropologe Bambi Ceuppens, verbonden aan het Afrikamuseum in Tervuren, bezocht de tentoonstelling.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet