Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op maandag 5 november 2018

kunst & cultuur

ma 5 nov. - 3:00

Chantal Pattyn praat met dichter Paul Demets en stadsdramaturg Tunde Adefioye. Veerle Windels zag de documentaire McQueen.

De nieuwe dichtbundel van Paul Demets liet even op zich wachten, maar eindelijk is hij er: 'De klaverknoop', verschenen bij De Bezige Bij. In Pompidou vertelt hij wat hem inspireerde op zijn zoektocht naar de mens, de verknooptheid van het ik.

In KVS onderzoekt de Zuid-Afrikaanse choreografe Moya Michael hoe artiesten worstelen met opgelegde identiteiten. Zij is één van de kunstenaars die werd uitgenodigd door stadsdramaturg Tunde Adefioye. Op welke manier brengt hij de stad binnen in het theater?

De documentaire McQueen reconstrueert het verhaal van Alexander McQueen, een jongen uit de Londense arbeidersklasse die een beeldenstorm ontketende in de Parijse haute couture. Modejournaliste Veerle Windels zag de film.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet