Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou op maandag 7 januari 2019

kunst & cultuur

do 3 jan. - 1:47

Pompidou begint 2019 met Sérotonine, het nieuwe boek van Michel Houellebecq, en met de briefwisseling tussen Joseph Roth en Stefan Zweig, net vertaald door Els Snick. In De Pont in Tilburg loopt nog even een overzichtstentoonstelling van schilder Michaël de Kok.
Joseph Roth en Stefan Zweig, Brieven 1927-1938

Sérotonine, het nieuwe boek van Michel Houellebecq, ligt nog maar sinds vorige vrijdag in de Franstalige boekhandel. Maar gewoontegetrouw zorgt het boek al een paar weken voor polemieken in de Franse pers. Claude Blondeel las de originele Franse versie, verschenen bij Flammarion, in afwachting van de Nederlandse vertaling die later dit jaar verschijnt.

'Elke vriendschap met mij is verderfelijk', schreef Joseph Roth aan Stefan Zweig. De uitgebreide correspondentie tussen de twee schrijvers werd vertaald door Els Snick, en verschijnt als deel 300 in de reeks Privé-domein.

De Pont in Tilburg toont recent werk van de Nederlandse schilder Michaël de Kok. Voor zijn abstracte kleurvlakken vond hij inspiratie in het landschap.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet