Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op maandag 9 januari

kunst & cultuur

ma 9 jan. - 11:59

Chantal Pattyn praat met videokunstenaar Herman Asselberghs en theatermaker Frank Vercruyssen. Hendrik Storme stelt het programma van het Klarafestival voor.

Videokunstenaar Herman Asselberghs doet aan filosofie met bewegend beeld. In zijn nieuwe film 'For Now' reist hij van Brussel naar Israël, de Palestijnse gebieden en New York, voortgestuwd door een uitspraak van filosoof Walter Benjamin: 'In tijden van grote beroering komt de tijd tot stilstand'. Het is te zien in De Garage in Mechelen, samen met een overzicht van oudere werken.

Een oudere theaterregisseur wentelt zich in herinneringen aan wat ooit was, maar wordt opgeschrikt door een jonge actrice die zijn leven binnenstapt. Dat vertelt Ingmar Bergman in 'Na de repetitie'. Frank Vercruyssen bracht het stuk met STAN eerder op de Franse podia, nu gaat de Nederlandstalige versie in première. In de repetitieruimte van STAN, dat spreekt vanzelf.

Hendrik Storme stelt het programma van het Klarafestival voor, en dit jaar sijpelde de actualiteit onvermijdelijk binnen. Het centrale thema is 'Home Sweet Home'. Net als vluchtelingen vandaag moesten veel componisten ook ooit hun land verlaten, gedwongen door omstandigheden waar ze zelf niet voor gekozen hadden.

 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet