Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op woensdag 23 januari 2019

kunst & cultuur

ma 21 jan. - 7:00

Chantal Pattyn duikt met Bart Van Loo in de roemrijke geschiedenis van De Bourgondiërs. Met Catherine Vuylsteke gaat het dan weer naar de oorlog in Vietnam. En een gesprek met Ann Veronica Janssens over haar tentoonstelling in De Pont.
Bart Van Loo, De Bourgondiërs

Filips de Stoute, de Goede en de Schone. Maria van Bourgondië en Maria van Hongarije. Karel de Stoute en Keizer Karel. Margaretha van Male en Margaretha van Oostenrijk. Dankzij De Bourgondiërs van Bart Van Loo halen we hen nooit meer door elkaar. Hij maakt ons wegwijs in een dynastie die een beslissende rol speelde in het ontstaan van de Nederlanden. Het boek verscheen bij De Bezige Bij, en vanaf februari loopt de bijhorende radioreeks op Klara.

Na boeken over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog, verdiept militair historicus Max Hastings zich nu in de oorlog in Vietnam. Catherine Vuylsteke las het boek. De Nederlandse vertaling, 'Vietnam, een tragedie 1945-1975' verscheen bij Hollands Diep.

In De Pont in Tilburg loopt een tentoonstelling van Ann Veronica Janssens. Chantal Pattyn zocht haar op in haar atelier.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet