Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou op woensdag 23 november

kunst & cultuur

wo 23 nov. - 7:04

Chantal Pattyn praat met debutante Emy Koopman, met M HKA-directeur Bart De Baere over Fluxus-kunstenaar Robert Filliou en met Christophe Vekeman over John Berger.

Hoog tijd om de Nederlandse schrijfster Emy Koopman te leren kennen. Ze studeerde literatuurwetenschap en psychologie, werkt als onderzoeksjournalist en verdedigde een proefschrift over literatuur en empathie. Bij Prometheus verscheen haar debuutroman Orewoet, waarin we kunstenaar Lukas Brandmeester leren kennen door de ogen van een alleenstaande moeder, een teruggetrokken puber en een rasopportunist. Emy Koopman is op 24 november te gast in het Vlaams-Nederlands huis deBuren in Brussel.

Fluxus-kunstenaar Robert Filliou riep zijn eigen verjaardag, 17 januari, uit tot verjaardag van de kunst. Sindsdien vieren kunstinstellingen wereldwijd elk jaar op 17 januari Art's Birthday. Ook het M HKA bouwt jaarlijks een feestje. Directeur Bart De Baere vond het de hoogste tijd om eindelijk eens een retrospectieve te wijden aan deze experimentele kunstenaar.

Christophe Vekeman brengt werk van de Britse schrijver John Berger mee, die begin deze maand 90 werd. Uitgeverij Schokland brengt zijn trilogie 'De vrucht van hun arbeid' opnieuw uit.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet