Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op woensdag 28 november 2018

kunst & cultuur

zo 25 nov. - 11:00

Luc Tuymans is te gast bij Chantal Pattyn. Verder FoMu-curator Rein Deslé over de tentoonstelling 'Claude, Samuel, Zanele' en Catherine Vuylsteke met werk van de Afro-Amerikaanse schrijver Willam M. Kelley.

De tentoonstelling 'Sanguine', waarin Luc Tuymans de band tussen barokke en hedendaagse kunstenaars opzoekt, is na het M HKA nu ook te zien in de Fondazione Prada in Milaan, in een veel uitgebreidere versie.

Op de tentoonstelling 'Claude, Samuel, Zanele' in FoMu komen drie uiteenlopende fotografen samen die elk op hun manier rond politiek, ras, gender en identiteit werken: de surrealistische fotografe Claude Cahun, de Kameroense fotograaf Samuel Fosso en de Zuid-Afrikaanse visueel activist(e) Zanele Muholi die zich als non-binair bestempelt. Curator Rein Deslé licht toe.

Catherine Vuylsteke las 'Uit de maat' van de Afro-Amerikaanse schrijver William M. Kelley, een debuut uit 1962 dat nu herontdekt wordt. De Nederlandse vertaling verscheen bij Atlas Contact.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet