Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op woensdag 31 januari 2018

kunst & cultuur

vr 26 jan. - 13:30

Chantal Pattyn praat met dichter Maarten Inghels over zijn bundel Contact. Wout Vlaeminck breekt een lans voor het vergeten werk van Loekie Zvonik. Claude Blondeel zag een tentoonstelling van Marc Trivier in Charleroi.

Maarten Inghels gaf de fakkel van het Antwerpse stadsdichterschap door aan Maud Vanhauwaert. Hij nam afscheid met de bundel 'Contact', waarin hij poëzie, beeld en performance met elkaar versmelt. De bundel verscheen bij De Bezige Bij.

Bij Cossée verscheen een heruitgave van 'Hoe heette de hoedenmaker' van Loekie Zvonik. Het boek maakte bij verschijning in 1975 veel indruk maar raakte daarna in de vergetelheid. Literair recensent Wout Vlaeminck is een groot pleitbezorger van het boek.

De Brusselse fotograaf Marc Trivier is vooral bekend om zijn kunstenaarsportretten. Hij stelt zelden tentoon, maar nu loopt er een overzichtstentoonstelling in het Musée de la Photographie in Charleroi. Claude Blondeel nam werk van Marc Trivier op in zijn boek en tentoonstelling Baza(a)r Belg(i)e en ging dan ook met plezier kijken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet