Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou op woensdag 31 oktober 2018

kunst & cultuur

do 25 okt. - 14:27

Chantal Pattyn praat op de Boekenbeurs in Antwerpen met historica Sophie De Schaepdrijver over haar nieuwe boek, Gabrielle Petit. Kom langs op de Lang Zullen We Lezen-stand in Hal 4.

Gabrielle Petit kreeg een standbeeld op het Sint-Jansplein in Brussel. Toch is nauwelijks nog iets over haar geweten.

Historica Sophie De Schaepdrijver wekt haar opnieuw tot leven in een lijvige biografie, verschenen bij Horizon. Daarin lezen we het levensverhaal van een jonge Belgische vrouw die in de Eerste Wereldoorlog voor het Britse leger spioneerde.

Gabrielle Petit werd in 1916 gefusilleerd door het Duitse leger. Dat gebeurde op de Nationale Schietbaan in Schaarbeek, waar ondertussen het VRT-gebouw gevestigd is.

Op zondag 25 november 2018 organiseert VRT Communicatie een rondleiding over het VRT/RTBF-domein, op zoek naar sporen van het militaire en oorlogsverleden van de site. De Nederlandstalige rondleidingen lopen om 10u00, 12u00 en 14u30. Reserveren kan vanaf 31 oktober 2018 via deze link.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet