Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou presenteert: Daniel Linehan

kunst & cultuur

ma 14 sep. - 8:22

Twaalf jaar geleden ruilde Daniel Linehan New York voor Brussel. De Amerikaanse danser en choreograaf creëert momenteel werk in parken, tuinen en bossen.
Daniel Linehan

Hoe kan dans, het fysieke medium bij uitstek, verder bewegen post corona? We vroegen het aan Daniel Linehan. Met zijn gezelschap Hiatus bouwde hij een rijk oeuvre op, bestaande uit zowel solo's als groepschoreografieën.

In zijn meest recente choreografie, sspeciess, onderzocht hij hoe wij mensen meer verbonden kunnen zijn met de wezens en de objecten rondom ons. Dat onderzoek zet hij nu verder buiten de muren van de danszaal. In juli organiseerde hij samen met zijn man, Michael Helland, dansworkshops in de Brusselse parken - ofwel Land Connection Practices. Onlangs danste hij zelfs solo in de tuinen van Versailles. Op 19 september choreografeert hij samen met de dansstudenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een voorstelling in de binnentuin van deSingel: een waar experiment.

Klara bezocht Linehan tijdens een improvisatiesessie in zijn studio, én daarbuiten.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet