Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou presenteert: Revital Cohen & Tuur Van Balen

kunst & cultuur

vr 16 okt. - 5:26

Het Londense kunstenaarsduo Revital Cohen & Tuur Van Balen maakt objecten, installaties en films. In hun werk vatten ze industriële productiesystemen op als culturele, sociale en politieke processen. Z33 in Hasselt presenteert hun eerste grote overzichtstentoonstelling. Klara nam een kijkje tijdens de opbouw ervan.
Opbouw van 'Palms Palms Palms'

De Israëlische Revital Cohen en de Belgische Tuur Van Balen leerden elkaar kennen aan de Royal College of Art in Londen. Ze bleven samen in Londen wonen en ondertussen vormen ze al jarenlang een kunstenaarsduo.

Ze vestigen zich graag voor een langere periode op eerder gesloten locaties om specifieke productieprocessen te bestuderen: in Chinese fabrieken, een Japans vislaboratorium, een paardenziekenhuis en een Coltan-mijn in DR Congo. Regelmatig werken ze samen met bio-ethici, dierenkwekers of andere wetenschappers om de grens tussen het artificiële en het natuurlijke te onderzoeken.

De tentoonstelling 'Palms Palms Palms' in Z33, Huis voor Actuele kunst, Design en Architectuur, loopt tot en met 3 januari 2021.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet