Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou presenteert: Schenk Hattori

kunst & cultuur

wo 9 dec. - 10:40

De architecten Steven Schenk en Daisuke Hattori vormen samen Schenk Hattori Architecture Atelier. Ze telewerkten al lang voor corona, en wel op een ander niveau: Schenk werkt vanuit Antwerpen en Hattori vanuit Kyoto.
Steven Schenk

Schenk Hattori creëert zowel private als publieke gebouwen, zoals een onbemand infopunt voor een natuurdomein in Ieper of een gastenverblijf voor studenten voor de Keio Universiteit in Japan. Voor hun architectuur laat het duo zich voornamelijk leiden door de waarneming en de psychologische beleving van de gebruikers van het gebouw. 

Het Vlaams Architectuurinstituut wijdt een tentoonstelling aan het duo: 'Translations'. Daarvoor bouwde Schenk Hattori samen met SUGIBERRY een paviljoen in de binnentuin van deSingel in Antwerpen. De tentoonstelling deSingel zou in maart 2020 openen, maar corona stak daar een stokje voor. De tentoonstelling is nu eindelijk geopend en zal lopen tot en met 28 maart 2021.

Deze video werd gemaakt door Jaan Stevens, Yentl De Baets, Elise Dupré en Lotte Bode. Beelden van Yokohama: (c) Ryo Kikuchi, Hidenori Osako, Akiho Furuich. Beelden Palingbeek: (c) Michiel De Cleene. Muziek door SCHNTZL.

 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet