Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou woensdag 22 januari 2020

kunst & cultuur

wo 22 jan. - 8:00

Lars Bernaerts en Siebe Bluijs doken in de geschiedenis van het hoorspel in de Lage Landen. Lieze Eneman maakte een tentoonstelling over Jacqueline Mesmaeker en Christophe Vekeman brengt een parel van Harry Mulisch mee.
Na lange tijd te (her)ontdekken: het werk van de Belgische kunstenares Jacqueline Mesmaeker

De archieven van de openbare omroepen in Vlaanderen en Nederland bevatten onontgonnen literaire schatten. Grote schrijvers als Herman Teirlinck en Louis Paul Boon maakten heel wat bijdrages voor de radio. Vandaag is dat deel van hun oeuvre nauwelijks bekend. Lars Bernaerts en Siebe Bluijs onderzochten de geschiedenis van het literaire hoorspel in de Lage Landen in het boek 'Luisterrijk der Letteren', verschenen bij Academia Press.

De Brusselse kunstenares Jacqueline Mesmaeker is ondertussen 90. Haar rijke oeuvre was de voorbije decennia nauwelijks te zien, tot het vorig jaar herontdekt werd. In CC Strombeek loopt een overzicht van haar werk. Lieze Eneman werkte mee aan de tentoonstelling.

Op Klara in deSingel duikt Christophe Vekeman in het oeuvre van Harry Mulisch. Ter voorbereiding las hij de novelle 'De elementen', verschenen bij De Bezige Bij.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet