Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou woensdag 27 februari 2019

kunst & cultuur

ma 25 feb. - 7:00

Chantal Pattyn nodigt Joris Van Grieken en Maarten Bassens uit, curatoren van 'Prenten in de eeuw van Breugel'. Catherine Vuylsteke komt vertellen over de nieuwste film van Jia Zhangke.
Anoniem in de stijl van Bosch, gegraveerd door Pieter Van der Heyden

De tentoonstelling 'Prenten in de eeuw van Bruegel', een samenwerking tussen BOZAR en de Koninklijke Bibliotheek van België, schetst een beeld van de prentproductie in de Zuidelijke Nederlanden in de eeuw van Bruegel. Het toont hoe de uitvinding van de drukkunst voor een lawine aan nieuwe beelden zorgde.

De tentoonstelling kadert in 'De eeuw van Breugel', waarin het leven, het werk en de tijdsgenoten van Pieter Breugel de Oude gevierd worden. Joris Van Grieken en Maarten Bassens zijn de curatoren van deze expo.

Catherine Vuylsteke zag de nieuwe film van de Chinese regisseur Jia Zhangke, 'Ash is the purest white'.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet