Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou woensdag 27 maart 2019

kunst & cultuur

ma 25 mrt. - 5:00

Chantal Pattyn praat met Erik Vlaminck over zijn nieuwe roman, en heeft het verder over Phyllida Barlow met Jeroen Laureyns en over fotografe Gerda Taro met Heleen Debruyne.
Werk van Phyllida Barlow in de Royal Academy

Erik Vlaminck heeft een nieuwe roman uit. 'Een berg mens onder witte lakens' speelt zich af in een doodgewone Vlaamse ziekenhuiskamer, waar een schrijver geen verweer heeft tegen de onstuitbare woordenvloed van zijn kamergenoot. Het boek verscheen bij Vrijdag.

De Italiaanse schrijfster Helena Janeczek schreef een roman over Gerda Taro, een vrouwelijke oorlogsfotografe die altijd in de schaduw van haar vriend Robert Capa bleef staan. 'Het meisje met de Leica' brengt eerherstel. De Nederlandse vertaling verscheen bij De Bezige Bij en werd gelezen door Heleen Debruyne.

In 2017 vulde beeldhouwster Phyllida Barlow het Britse paviljoen op de Biënnale van Venetië in. Nu krijgt ze de volledige Royal Academy in Londen tot haar beschikking. Jeroen Laureyns ging kijken.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet