Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Pretend it’s a City is perfect lockdownentertainment

kunst & cultuur

wo 20 jan. - 10:19

Een komische docureeks van Martin Scorsese over New York, dat is iets dat je zeker niet wil missen. Zeker niet als je Lieven Trio bent, onze filmman – en toevallig dol op het werk van Martin Scorsese.
Pretend it's a city

Pretend it’s a City is een komische documentaireserie in 7 afleveringen op Netflix waarin Martin Scorsese zijn goede vriendin Fran Lebowitz voor de camera zet en uithoort over het leven in New York. En dat doet zij op het New Yorks: aan een razend tempo en met een heerlijke cynische ondertoon. De stad is volgens haar onleefbaar maar tegelijkertijd zou ze nergens anders willen wonen.

Volgens Lieven Trio is het niet vreemd dat we nog nooit van Lebowitz hebben gehoord. In de VS heeft zij een zekere cultstatus als een schrijfster, al heeft zij al bijna 30 jaar last van een writer's block. Toch is het duidelijk waarom Scorsese een serie met haar maakt. Lebowitz is zeer welbespraakt, ad rem en, vooral, bijzonder grappig.

Ik beeld mij in dat Scorsese al decennialang met die vrouw aan de toog hangt en zicht te pletter amuseert

— Lieven Trio

Fran Lebowitz woont al meer dan een halve eeuw in the big apple en is daarmee een vat vol met verhalen over de stad. Zo heeft zij het oude New York nog gekend. De schrijfster kwam er in de jaren '70 wonen toen de stad nog vuil, gevaarlijk en betaalbaar was. Ook Scorsese heeft wat New York. Hij is er geboren en gebruikt de straten vaak als decor voor zijn films. In zijn werk vind je volgens Trio diezelfde haat-liefdeverhouding die Lebowitz voelt.

Ondanks de serie geen onmisbaar meesterwerk is, is Pretend it’s a City erg grappig. En met een speelduur van 30 minuten per aflevering is de reeks perfect lockdownentertainment.

Pretend it's a City is te zien op Netflix.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet