Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Q-Some Big Band debuteert met de plaat Dreamin'

blijf verwonderd!

di 20 apr. - 11:48

Artistiek leider en trombonist Manten Van Gils stelt de debuutplaat van het Mechelse Q-Some Big Band voor. Op dinsdag 27 april in Music Matters
Manten Van Gils tijdens een concert op Rivierenhof 2019

Q-Some Big Band begon als Quintessence Big Band, maar sinds 2015 koos het achttienkoppige jazzorkest voor een meer treffende naam. Ondertussen geeft de big band al vijf jaar een stem aan de beloftevolle jazzmuzikanten van morgen. Q-Some Big Band houdt ook altijd de deuren open voor verrassende samenwerkingen en kleurrijke arrangementen, denk maar aan hun passage op het latinpodium van Polé Polé op de Gentse Feesten en hun tributeconcert Here's To Ella naar aanleiding van de 100ste verjaardag van jazzlegende Ella Fitzgerald.

Dit album is een outing van onze artistieke lijn, van ons compositorische talent en van onze ambitie. Het resultaat is een nieuw geluid in het Belgische jazzlandschap. Onze muzikanten hebben een erg verscheiden achtergrond. Jazz uiteraard, maar ook brassband, klassieke muziek, film- en gamingmuziek, songwriting, noem maar op.

— Manten Van Gils (Gazet Van Antwerpen/Mechelen-Waasland 6/02/2021)

Artistiek leider en trombonist Manten Van Gils is enthousiast lyrisch over de debuutplaat Dreamin'. Op de plaat staan nieuwe composities van Gabriele di Franco, Pierre-Antoine Savoyat, Manten Van Gils en Robbe Willems.

U kan de muziek voorproeven op de website van Bandcamp. Ook in de Q-Somewebshop kan u een cd-exemplaar of een downloadcode aanschaffen.

Manten Van Gils componeert niet alleen voor big band, maar op een nacht werd hij wakker met de idee om strijkkwartetten te schrijven. Raphael String Quartet voerde ze integraal op vanuit Het Predikeren in Mechelen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet