Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Queen & Slim

kunst & cultuur

wo 11 mrt. - 10:02

Vanaf vandaag kan u gaan kijken naar de film Queen & Slim van Melina Matsoukas. Een Amerikaans drama met een politieke boodschap. Lieven Trio is enthousiast: “Een filmische romance tussen twee zwarte personages zie je bijna nooit in de cinema. Interessant dus!”
Jodie Turner-Smith en Daniel Kaluuya

Queen & Slim leren elkaar via Tinder kennen. Wanneer ze na hun eerste date samen naar huis rijden, worden ze tegengehouden door een witte politieagent. Dat draait uit tot een gevecht. Slim pakt het pistool van de agent af en schiet hem uit zelfverdediging dood. Er volgt een klopjacht en Queen en Slim gaan samen op de vlucht vanuit Cleveland naar New Orleans. Ondanks alles, begint er ook iets moois tussen hen te bloeien.

De dialogen zijn soms heel scherp. En het onderwerp is relevant: politiegeweld tegen zwarte Amerikanen

— Lieven Trio

Straf debuut

Het is Matsoukas’ eerste fictiefilm, maar in de wereld van de videoclips is ze een vaste waarde. Op haar palmares staan maar liefst elf videoclips van Beyoncé en samenwerkingen met artiesten als Lady Gaga en Rihanna. “Ze heeft dus wel al ervaring”, zegt Trio. “Matsoukas is zeker iemand die we in het oog moeten blijven houden. Ze maakt sterke beelden met veel details die een bepaalde textuur meegeven. Het kleurenpallet in de film is bijvoorbeeld prachtig.”

Toch is Matsoukas volgens Trio niet de meest subtiele vertelster: “Door racisme en politiegeweld aan te klagen, wil ze een duidelijk politiek statement maken. Maar ze verliest het realisme soms uit het oog door een te grote focus op het iconische koppel.”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet