Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Reinbert de Leeuw in Pompidou

kunst & cultuur

ma 3 okt. - 4:56

Pompidou ontvangt op woensdag 5 oktober dirigent en pianist Reinbert de Leeuw, centrale gast op het festival Novecento en vanaf deze week ook in het bezit van een eredoctoraat aan de KU Leuven.

Chantal Pattyn praat met hem over Satie, en over zijn niet aflatende ijver om de muziek uit de 20ste en 21ste eeuw geliefder te maken bij het grote publiek.

Op donderdag 6 oktober trekt Pompidou richting Berlijn, want de stad staat centraal op het literaire festival Het Betere Boek. Een gesprek met curator Els Snick en met journalist Piet De Moor, die er sinds 2010 woont en nu het boek ‘Berlijn, leven in een gespleten stad’ voorstelt.

Verder in Pompidou aandacht voor onder meer de Cultuurprijs Algemene Culturele Verdienste, het festival Age d’Or in Cinematek en de Amerikaanse schrijfster Hanya Yanagihara.

Dienstmededeling: Steve Reich wordt maar één keer 80, daarom maakt Pompidou op maandag met plezier plaats voor de special Happy Birthday Steve Reich.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet