Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Reis met Klara naar de Biënnale van Venetië

vr 13 okt. - 1:25

Deze Klarareis boordevol kunst en muziek neemt u mee naar het hart van de Venetiaanse lagune. U begint met een kennismaking en uitgebreid bezoek aan de Biënnale van Venetië, onder begeleiding van Chantal Pattyn.
Reis samen met Klara naar de Biënnale van Venetië

U ontdekt het goed verborgen wijndomein Venissa op het schilderachtige eiland Mazzorbo. Een van de hoogtepunten van deze reis is ongetwijfeld het uniek concert in de Basiliek van Torcello. Tot slot bezoekt u een aantal prachtige Palladiaanse villa’s in Veneto en heeft u de kans om de beroemde Scrovegni Kapel, met het meesterwerk van Giotto, te bezichtigen. Hiervoor zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In Venetië gaat u van boord.

De reizen gaan door van donderdag 25 juli tot en met dinsdag 30 juli 2024 of van dinsdag 30 juli tot en met zondag 4 augustus 2024.

Zin in deze Klarareis? Laat uw gegevens achter via dit formulier, en u wordt eerstdaags gecontacteerd. Meer info via 0479 74 05 32 of mail naar klarareis@croisieurope.com . 

Prijzen vanaf €1995,00.

Onze reisgasten

Chantal Pattyn is kunsthistorica en netmanager van Klara. Chantal is uw gastvrouw en gaat aan boord in gesprek met Leen Huet en maakt u wegwijs doorheen de highlights van de Biënnale van Venetië.  

Leen Huet is auteur van romans, literaire non-fictie en essays. Ze schreef onder andere het boek: Venetië. Een literaire reis, waarin de mooiste literaire teksten over Venetië gebundeld worden. 

Prof Dirk De Meyer doceert architectuurgeschiedenis en architectuurontwerpen aan de Vakgroep Architectuur en stedenbouw van de Universiteit Gent, en was eerder chief curator van het Canadian Centre for Architecture in Montréal.  

Lieselot De Wilde en Sofie Vanden Eynde (26 juli - 30 juli 2024) 

Lieselot De Wilde, zangeres, performer en maker zal samen met de luitiste en theorbe-speler Sofie Vanden Eynde, een uniek concert spelen voor de Klarareizigers. 

Tore Denys & Philippe Thuriot (30 juli – 4 augustus 2024) 

Accordeonist Philippe Thuriot en tenor Tore Tom Denys leerden elkaar kennen bij het ensemble Capilla Flamenca. Ze brengen Italiaanse barokmuziek, van klassieke componisten tot Italiaanse volksmuziek. 

Venetië
Venetië
Venetië
Venetië
Venetië
Venetië
Venetië
Venetië

Troeven Klara-reis

  • Een kunstige en muzikale reis door het hart van de Venetiaanse lagune  
  • Unieke lezingen en concerten aan boord, door Klara geselecteerd 
  • Verblijf in het hart van Venetië, rustig gelegen en op wandelafstand van alle bezienswaardigheden: Dogenpaleis, Il Giardini, Arsenale, San Marco plein, …
  • Verblijf aan boord van de MS Michelangelo, een eenvoudig maar authentiek 4 ankerschip met 2 dekken en een topkeuken.
  • Alle vluchten en transfers inbegrepen 
  • Alle excursies inclusief (op uitzondering van het Dogenpaleis)
  • Volpension: ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen
  • Dranken aan de bar zijn inclusief (op uitzondering van de speciale wijnkaart)

Dagprogramma

VENETIË - MAZZORBO – TORCELLO - CHIOGGIA - VENETIË 

(Programma onder voorbehoud van wijzigingen) 

Dag 1: VENETIË 

Inscheping om 14u. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Introductie Biënnale van Venetië door Chantal Pattyn. Diner aan boord en vrije avond in Venetië. 

Dag 2: VENETIË 

Vrije voormiddag in Venetië. Bezoek aan de Biënnale van Venetië mogelijk vanaf 11u00 tot 20u00. Elke passagier ontvangt een tweedaags ticket. De Biënnale is de oudste en meest prestigieuze tweejaarlijkse afspraak met de nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. We bezoeken zowel de meest opvallende landenpaviljoenen in de Giardini als de grote tentoonstelling in het Arsenale. Diner aan boord. 

Dag 3: VENETIË 

‘s Ochtends optioneel bezoek aan het majestueuze Dogenpaleis en het verbluffende San Marcoplein. In de namiddag bezoeken we samen de grote tentoonstelling in het Arsenale. Diner aan boord. 

DAG 4: MAZZORBO - TORCELLO 

(Programma onder voorbehoud) 

Geniet in de ochtend van een cruise door de lagune van Venetië. Vanaf het zonnedek kan je de silhouetten van kerken en paleizen aan de horizon zien. Je bereikt het eiland Mazzorbo, dat via een voetgangersbrug is verbonden met het charmante eiland Burano. Je hebt tijd om de eilanden te verkennen. In de namiddag proef je wijn op het domein Venissa. Mazzorbo heeft een goed bewaard geheim, namelijk de Dorona wijngaarden, waar Gianluca Bisol en zijn zoon Matéo hun wijn, Venissa, maken. Een aantal jaar geleden zag Gianluca Bisol enkele wijnstokken in een tuin bij de kathedraal op het eiland Torcello. De eigenaar stond op het punt deze te verwijderen. Gianluca volgde zijn intuïtie en vroeg om een wijnstok van dit ras te analyseren voordat deze werd ontworteld. Het resultaat was een openbaring. Het waren de laatste 150 wijnstokken van Dorona, de kleine gouden druif (vandaar de naam), waarvan de witte wijn in het verleden werd geserveerd bij de banketten van de Doges van Venetië. Zonder de ingreep van Gianluca zouden deze druiven voorgoed zijn uitgestorven. De familie Bisol is erin geslaagd om de Dorona, een zeldzame, unieke en kostbare wijn die zijn tradities erft uit het oude Venetië, nieuw leven in te blazen. Later op de dag geniet je van een uniek privéconcert in de prachtige basiliek van Torcello, de eerste kathedraal in de Lagune van Venetië. Het diner wordt aan boord geserveerd. 

DAG 5: CHIOGGIA - VENETO 

In de voormiddag cruisen we naar Chioggia. We zullen de lagune van Venetië oversteken, een uitgestrekt gesloten stroomgebied dat zich 48 km uitrekt. Al sinds het begin der tijden wekken de vergezichten van de lagune bewondering op bij bezoekers, soms fascinerend, dan weer betoverend. In het zuiden beschermt een landtong, Lido genaamd, de lagune tegen de Adriatische Zee. Geniet van het spectaculaire uitzicht en een lezing van Prof. Dirk De Meyer over de Palladiaanse villa's die we in de namiddag zullen bezoeken. Deze villa's werden langs het Brenta-kanaal gebouwd als tweede woning voor de aristocraten die in de Republiek Serenissima woonden. Ze hebben het fenomeen "vakantie" ontwikkeld tussen de 15e en 16e eeuw. Ze zijn het werk van beroemde architecten en zijn verfraaid met fresco's van uitzonderlijke schilders. We vertrekken per bus voor een panoramische rondrit door het gebied. We bezoeken samen Villa La Malcontenta, ontworpen door Palladio. Daarna kunt u kiezen of u Villa Pisani bezoekt, beroemd om haar schoonheid en de grootsheid van haar park met fonteinen en zwembaden, of liever de beroemde Scrovegni Kapel, met het meesterwerk van Giotto. Voor dit laatste zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus boek tijdig. We keren terug aan boord en varen naar Venetië bij zonsondergang, een fascinerend schouwspel. 

DAG 6: VENETIË 

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping en transfer naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht naar Brussel. 

Zin in deze Klarareis? Laat uw gegevens achter via dit formulie, en u wordt eerstdaags gecontacteerd. Meer info via 0479 74 05 32 of mail naar klarareis@croisieurope.com .  

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet