Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Renaud Capuçon speelt en dirigeert Arvo Pärt

klassieke muziek

do 28 okt. - 10:59

Renaud Capuçon: de 45-jarige Franse sterviolist en nu ook dirigent

Wie?

Renaud Capuçon: moeten we deze 45-jarige Franse sterviolist nog voorstellen? Verrassend is wel dat hij op deze cd zijn carrière een nieuwe wending geeft, die van het dirigentschap namelijk. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat hij zijn viool zomaar opzijlegt.

Wat?

Op deze nieuwe Erato-cd vind je zowat alle belangrijke werken voor viool en strijkorkest (‘Tabula Rasa’, ‘Fratres’, ‘Summa’ en ‘Silouan’s Song’) van de, ook bij Klara-luisteraars, bijzonder populaire Estse componist Arvo Pärt. Maar er staan ook enkele minder bekende stukken op het programma zoals ‘Darf ich…‘ dat Pärt opdroeg aan violist Yehudi Menuhin of ‘Für Lennart in memoriam’, geschreven in 2006 voor Lennart Meri, de voormalige president van Estland, die wilde dat het werk tijdens zijn uitvaart zou worden gespeeld. En, ten slotte, Renaud Capuçon is ook wel voldoende zakenman om ‘Spiegel im Spiegel’, misschien wel het meest geliefde werk van Pärt, samen met pianist Guillaume Bellom in deze selectie op te nemen.

Waarom moet je dit horen?

O.l.v. Renaud Capuçon, die ook de solopartijen voor zijn rekening neemt, speelt het voortreffelijke Kamerorkest van Lausanne hier met veel toewijding en een gloedvolle samenklank, en het is bovendien ook  erg sfeervol opgenomen, toch wel belangrijk bij deze muziek. Liefhebbers van Arvo Pärt hoeven wellicht allang niet meer overtuigd te worden; voor wie zijn oeuvre nog niet kent, is deze uitgave een ideale kennismaking.

- Bart Tijskens

Praktisch

Titel: Arvo Pärt – Tabula Rasa
Uitvoerders: Renaud Capuçon (viool) Kamerorkest van Lausanne
Label: Erato
Catalogusnummer: 0190295029579

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet