Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Sally Rooney - Prachtige wereld waar ben je

kunst & cultuur

vr 10 sep. - 1:45

Het derde boek van Sally Rooney is opnieuw een geweldig boek

Wie?

De Ierse schrijfster Sally Rooney is de voorbije vier jaar als een komeet de literaire wereld ingevlogen. 'De Salinger van de snapchatgeneratie' werd ze genoemd na haar debuut. Haar bestseller 'Normale mensen' is bewerkt tot een 12-delige BBC-serie en ook haar eerste roman 'Gesprekken met vrienden' wordt bewerkt voor tv.

Wat?

Een filmisch verhaal waarbij louter gebruik gemaakt wordt van conversaties en brieven om de lezer een inkijk te bieden in de gedachte- en gevoelswereld van de personages. Die personages zijn redelijk jong, zien er goed uit, zijn behoorlijk tot zeer intelligent, leven in betrekkelijk tot buitengewoon grote welstand, en worstelen met zichzelf, vriendschap, liefde en de wereld waarin zij leven. Maar vooral toch met de liefde.

Waarom moet u dit lezen?

Het is een bijzonder geslaagde en meeslepende roman over de eerste generatie ooit die zin aan het leven moet zien te verlenen, niet enkel in het licht van hun eigen toekomstige dood, maar in dat van het eind van de wereld of van althans de volledige mensheid.

Praktisch?

Prachtige wereld, waar ben je van Sally Rooney is verschenen bij Ambo Anthos.

Lees hieronder de uitgebreide recensie van Christophe Vekeman:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet